Guatemala je další zemí Střední Ameriky, ze které přinášíme podle mnohých jednu z nejlepších káv na světě. Zemědělství je hlavním zdrojem příjmu drtivé většiny tamních obyvatel a vůbec nejvýznamnější plodinou, která se zde pěstuje je káva. Káva se zde pěstuje v 8 různých oblastech a tedy i různých nadmořských výškách. Díky tomu má káva z každé oblasti trochu jinou chuť.
Původ kávy: Káva Guatemala Trés Maria pochází z regionu Huehuetenango. Jedná se o jeden ze 3 nesopečných regionů. Huehuetenango je z nich nejvyšší a nejsušší. Díky teplým a suchým větrům, které sem proudí z horkých plání tehuantepecké šíje v Mexiku je tento region chráněn před mrazem. Káva se zde pěstuje většinou v nadmořské výšce kolem 2000 m.n.m.
Chuť: Chuť guatemalské kávy je naprosto perfektně vyvážená, s příjemnou jemnou kyselostí připomínající zralé tropické ovoce. Chuť je doplněna příjemným květinovým aroma s příměsí vinné révy. Vyniká především svojí plnou sladkou chutí.