Kolumbie je v současné době 3. největším producentem kávy na světě. Její velikou výhodou je vysoce rozdílné mikroklima, které umožňuje kávovým zrnům dozrávat v různou dobu a sklizeň je tak prakticky možná během celého roku. Káva se zde pěstuje v nížinách, na úpatích kopců ale i vysoko v andských horách v drtivé většině drobnými farmáři. Díky tomu můžeme mezi kolumbijskými kávami cítit značné rozdíly v chuti. Vždy mají ale společné silnéaroma.
Původ kávy: Kolumbie Supremo získala svůj název „Supremo“ nikoliv podle oblasti, ze které pochází, ale podle velikosti kávového zrna. To je krásně veliké a tudíž velice snadno rozpoznatelné. Není to však pouze zrno, co dělá tuto kávu rozdílnou. Naše káva je pěstována v nadmořské výšce kolem 2200 m.n.m. a vulkanická půda jí propůjčuje specifickou chuť a aroma, pro kterou se řadí mezi nejlepší kávy na světě.
Chuť: Kolumbie Supremo se vyznačuje sladce sametovou chutí se silným aroma místy připomínající pomeranče či bergamot. Tělo je krásně plné a silné s decentní rozpoznatelnou aciditou kombinovanou s čokoládovým a ovocným podtónem. Jedná se o velmi vyváženou kávu, ve které se chuť, aroma, kyselost a další charakteristiky krásně doplňují a tvoří dokonalý celek.
Káva pri príprave v pákovom espresse neurazí, ale ani nenadchne. Dôvodom je dosť tmavé praženie, ktoré kávu robí silnejšou a výraznou, čím zároveň neumožňuje vyniknúť jemnejším tónom a nie je tak "hladká" (smooth).
Tuto kávu od Vás odebírám již delší dobu. Držíte kvalitu, což u předchozích dodavatelů nebylo.<br />
Myslím, že to je to nepodstatnější a současně i základní.