tvůj vozík je prázdný
-
Káva
- Mlýnky
-
Alternativní přípravy
-
Kávovary
-
Příslušenství
- Termosky, termohrnky
- Kávové filtry
- Digitální váhy
- Ostatní příslušenství
- Napěňovače mléka
- Šálky, sklenice a hrnky na kávu
- Teploměry
- Čistící prostředky
- Odklepávače - knockbox
- Časopis Roast Different a knihy o kávě
- Skladování kávy
- Konvice na vaření vody
- Servírování kávy
- Konvičky na mléko
- Rychlovarné konvice
- Čokoláda
- Čaj
- ZLEVNĚNO
- Pro firmy
-
O nákupu
- Doprava a platba
- Prodejna kávy Praha - Vinohrady
- Výdejní místo Praha - Karlín
- Reklamace, rozbité zboží, vrácení
- Návody k produktům
- Vánoční provoz, čtěte!
- Reklamační řád
- Ochrana osobních údajů
- Všeobecné obchodní podmínky
- Podmínky užití e-shopu
- Zpětný odběr elektro / baterie
- Cupping / ochutnávka kávy v GourmetKava.cz
- značky
-
O kávě
-
Články o kávě
- Naše pražená káva, jaká je?
- Světlé vs. tmavé pražení kávy
- Srovnání káva Arabica vs. káva Robusta
- Káva Trung Nguyen, skvělá vietnamská káva
- Zelená káva - káva na hubnutí i jako prevence
- Historie kávy
- Druhy kávovníků a produkce kávy
- Fair trade káva
- BIO káva, organická káva
- Jak a kde se pěstuje káva?
- Výroba rozpustné kávy
- Cibetková káva
- Kyselost kávy, co ji způsobuje
- 17 zajímavostí o kávě které neznáte
- Džezva a příprava turecké kávy
- Bezkofeinová káva, výroba a účinky
- Způsoby pražení kávy
- Jak uskladnit kávu a nejčastější chyby
- Káva jako hnojivo, logr pro hnojení i do kompostu
- 3 nejdražší kávy světa
- Nejsilnější káva na světě
- Káva s reishi
- Káva piccolo aneb kofeinový Yetti
- Malování kávou
-
Příprava kávy
- Příprava kávy ve french pressu
- Příprava kávy Cold brew (studená káva)
- Příprava kávy v moka konvici
- Příprava kávy v džezvě
- Příprava kávy ve Vacuum pot
- Příprava filtrované kávy
- Espresso - kompletní manuál
- Příprava kávy v Aeropressu
- Příprava zelené kávy s pražením
- Příprava vietnamské kávy
- Jak naplnit plnitelné kapsle kávou
- Nápoje z espressa
- Příprava kávy v Chemexu
- Ledová káva - recepty na 6 způsobů
- Jak odvápnit kávovar
- Příchutě do kávy
- 7 nejčastějších chyb při přípravě kávy
- Urnex Cafiza - návod na čištění kávovaru
- Příprava kávy flat white
- Příprava kávy frappé
- Příprava kávy batch brew
- Příprava kávy espresso tonic
- Příprava kávy cappuccino
- Příprava kávy caffe latte
- Příprava kávy latte macchiato
- Příprava espresso macchiato
- Příprava kávy ristretto
- Příprava kávy espresso doppio
- Příprava kávy americano
- Příprava kávy lungo
- Příprava domácího cuppingu - ochutnávky kávy
- Jak umlít kávu bez mlýnku
- Jak vybrat
- Káva a zdraví
- Příprava čaje
- Čaj a zdraví
- Články o čaji
-
Články o kávě
Káva
The Naughty Dog Kolumbie FINCA EL SILENCIO 200g
Dopřejte si vánoční atmosféru s naší exkluzivní kolumbijskou kávou. Limitovaná edice s harmonickými tóny ovoce a jemnou sladkostí je ideální pro chvíle klidu a pohody. ♥
Chuť: Perníčky - Karamelový fondán - Červené víno - Pralinky
Hodnocení na Heurece 98%
Doprava zdarma nad 2000Kč
Vše skladem, zítra u vás
Káva pražená každý týden
- Doporučená příprava
- Filtr
- Způsob zpracování
- Honey
- Kyselost
- střední
- Stupeň pražení
- světlé
- Kávovník
- 100% Arabica
Nadmořská výška: 1700 – 1900 m n.m.
Země původu: Kolumbie
Region: Cauca
Odrůda: Castillo
Doporučená příprava: Filtr
Zpracování: Medové (honey)
Producent Robinson Rivera se již 18 let věnuje pěstování kávy a posledních 5 let je členem skupiny ACC. Jeho plantáž El Silencio, ležící v nadmořské výšce 1700–1900 metrů, zaujímá 6 hektarů, které jsou plně zasvěceny odrůdě Castillo. ACC Coop, tedy Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz, je nezisková organizace založená v roce 2016 v oblasti Piendamó v kolumbijském regionu Cauca. Asociace usiluje o zlepšení kvality kávy od jejího pěstování až po komercializaci s přesvědčením, že takové změny pozitivně ovlivní společnost v regionu. Cílem Coop je podpořit lepší život venkovských rodin, ochranu životního prostředí a mír v oblasti.
Honey proces ponechává na kávových zrnech při odstraňování slupek část slizu a dužiny, což zvyšuje množství cukrů vstřebaných zrnem a ovlivňuje chuť šálku. Množství zbylého slizu určuje typ honey procesu – white, yellow, red, nebo black, podle jeho koncentrace. Správně zpracované honey kávy získávají sladkost i výrazné chutě, zatímco zůstávají čisté. Vyvýšená sušící lůžka (tzv. africká) jsou preferovaná pro rovnoměrné sušení a prevenci plísní díky lepšímu proudění vzduchu. Sušení na terase však vyžaduje pravidelné shrabování zrn kvůli přímému slunci. Celková doba sušení závisí na těchto metodách i na okolní teplotě a vlhkosti.