⚡Do 17.11. jsou čaje Specialty Tea s 10% slevou s kódem tea10, neváhejte ⚡
tvůj vozík je prázdný
-
Káva
- Mlýnky
-
Alternativní přípravy
-
Kávovary
-
Příslušenství
- Termosky, termohrnky
- Kávové filtry
- Digitální váhy
- Ostatní příslušenství
- Napěňovače mléka
- Šálky, sklenice a hrnky na kávu
- Teploměry
- Čistící prostředky
- Odklepávače - knockbox
- Časopis Roast Different a knihy o kávě
- Skladování kávy
- Konvice na vaření vody
- Servírování kávy
- Konvičky na mléko
- Rychlovarné konvice
- Čokoláda
- Čaj
- ZLEVNĚNO
- Pro firmy
-
O nákupu
- Doprava a platba
- Prodejna kávy Praha - Vinohrady
- Výdejní místo Praha - Karlín
- Reklamace, rozbité zboží, vrácení
- Návody k produktům
- Vánoční provoz, čtěte!
- Reklamační řád
- Ochrana osobních údajů
- Všeobecné obchodní podmínky
- Podmínky užití e-shopu
- Zpětný odběr elektro / baterie
- Cupping / ochutnávka kávy v GourmetKava.cz
- značky
-
O kávě
-
Články o kávě
- Naše pražená káva, jaká je?
- Světlé vs. tmavé pražení kávy
- Srovnání káva Arabica vs. káva Robusta
- Káva Trung Nguyen, skvělá vietnamská káva
- Zelená káva - káva na hubnutí i jako prevence
- Historie kávy
- Druhy kávovníků a produkce kávy
- Fair trade káva
- BIO káva, organická káva
- Jak a kde se pěstuje káva?
- Výroba rozpustné kávy
- Cibetková káva
- Kyselost kávy, co ji způsobuje
- 17 zajímavostí o kávě které neznáte
- Džezva a příprava turecké kávy
- Bezkofeinová káva, výroba a účinky
- Způsoby pražení kávy
- Jak uskladnit kávu a nejčastější chyby
- Káva jako hnojivo, logr pro hnojení i do kompostu
- 3 nejdražší kávy světa
- Nejsilnější káva na světě
- Káva s reishi
- Káva piccolo aneb kofeinový Yetti
- Malování kávou
-
Příprava kávy
- Příprava kávy ve french pressu
- Příprava kávy Cold brew (studená káva)
- Příprava kávy v moka konvici
- Příprava kávy v džezvě
- Příprava kávy ve Vacuum pot
- Příprava filtrované kávy
- Espresso - kompletní manuál
- Příprava kávy v Aeropressu
- Příprava zelené kávy s pražením
- Příprava vietnamské kávy
- Jak naplnit plnitelné kapsle kávou
- Nápoje z espressa
- Příprava kávy v Chemexu
- Ledová káva - recepty na 6 způsobů
- Jak odvápnit kávovar
- Příchutě do kávy
- 7 nejčastějších chyb při přípravě kávy
- Urnex Cafiza - návod na čištění kávovaru
- Příprava kávy flat white
- Příprava kávy frappé
- Příprava kávy batch brew
- Příprava kávy espresso tonic
- Příprava kávy cappuccino
- Příprava kávy caffe latte
- Příprava kávy latte macchiato
- Příprava espresso macchiato
- Příprava kávy ristretto
- Příprava kávy espresso doppio
- Příprava kávy americano
- Příprava kávy lungo
- Příprava domácího cuppingu - ochutnávky kávy
- Jak umlít kávu bez mlýnku
- Jak vybrat
- Káva a zdraví
- Příprava čaje
- Čaj a zdraví
- Články o čaji
-
Články o kávě
Káva
Dos Mundos Mexiko Finca Otipan 250g
Perfektní volba pro milovníky intenzivních chutí, kteří hledají dokonalou harmonii sladkosti a plnosti v každém šálku. Dopřejte si výjimečný kávový zážitek. Chuť: Čokoládová pěna - Lískový ořech - Třešňový kompot
Hodnocení na Heurece 98%
Doprava zdarma nad 2000Kč
Vše skladem, zítra u vás
Káva pražená každý týden
- Doporučená příprava
- Filtr
- Způsob zpracování
- Honey
- Kyselost
- nízká
- Stupeň pražení
- světlé
- Kávovník
- 100% Arabica
Oblast: Achtotipan, Teocelo, Veracruz
Farma: Otipan
Farmář: Raúl de Arcangelis Martínez
Odrůda: 100% arabica marselessa, bourbon & typica
Zpracování kávy: honey s anaerobní fermentací
Nadmořská výška: 1 200 m.n.m.
Doporučená příprava: FILTR
Raúl a jeho sourozenci jsou už šestou generací farmářů, kteří pěstují kávu nepřetržitě od roku 1892. Jejich káva je výjimečná díky ekologickému přístupu, který zahrnuje místní flóru a opylování kávovníků endemickými včelami. Rodinné včelařství hraje zásadní roli v udržování přírodní rovnováhy a přidává kávě unikátní chuť.
Farma je situována v horském mikroklimatu, kde mlha z Mexického zálivu přirozeně zavlažuje kávovníky. Udržitelné metody, jako sušení na afrických postelích a ekologické mokré zpracování s nízkou spotřebou vody, kladou důraz na ochranu životního prostředí a nejvyšší kvalitu kávy. Raúlova rodina již 30 let nepoužívá fosilní paliva, včetně sušení kávy, které probíhá výhradně díky sluneční energii nebo páře z padlých větví.
Proces 64 HRS začíná sběrem kávových třešní v rané fázi zralosti. Po důkladné kontrole jsou třešně uloženy na 64 hodin do anaerobních nádrží, kde probíhá flotace. Následně se odstraní jen vrchní slupka. Jakmile farmáři ověří, že třešně dosáhly optimální fermentace, začne pomalé sušení na afrických postelích, které probíhá na terasách a může trvat několik dní, dokud není dosaženo ideální vlhkosti.