Odkud pochází káva
Za tzv. „pravlast kávy“ je nejčastěji označována oblast v okolí Etiopie, kde se dodnes nachází divoce rostoucí keře kávovníku. Dle historiků byla právě z Etiopie kolem 13-14. století válečníky převezena první káva do Jemenu – tady se začala pěstovat první políčka kávovníků.
Pěstování kávy
Pěstování kávovníku bylo ještě před 150 lety primární výsadou Arabského poloostrova – vývoz kávových zrn byl přísně zakázán a Arabové navíc nesměli kávová semena znehodnocovat varem.
Největší podíl na rozšíření kávy 100% arabica a robusta do Evropy mají především Holanďané, kteří tajně převezli kávová zrna z Jemenu. Posléze se pěstování rozšířilo do Indie, Holandska a později do celé Evropy. Později se jako světová kávová velmoc prosadila Brazílie, která si toto postavení udržela až do dnešní doby.
Unikátní chuť tzv. výběrové kávy je výsledkem mnoha faktorů, jako je dlouhá doba zrání, transparentnost původu, pečlivý sběr zralých plodů a péče při zpracovávání zrn. Za každou výběrovou kávou se totiž často skrývá příběh samotného producenta, celé jeho rodiny či generace.
Pití kávy
Samotné popíjení tohoto do hněda zabarveného nápoje je rozšířeno již od 14.-15. století a to i v oblastech mimo Arabský poloostrov, kde lidé čerstvou kávu popíjeli o polední siestě v kavárnách a restauracích.
Později se stalo požívání kávy zálibou a vášní (především v Turecku) a odtud se rozšířilo i do ostatních zemí světa. V Praze byla první kavárna s kávou otevřena v roce 1714.
Malba Lovis Corinth - Deutsch: Porträt des Malers Benno Becker
Nabízená Gourmet káva
Cherry je vysoce kvalitní silná a intenzivní Robusta s lehce čokoládovou chutí, vyšší hořkostí typickou pro Robustu a také s vyšším obsahem kofeinu, který je až 2x vyšší oproti Arabice.
Cherry je vysoce kvalitní silná a intenzivní Robusta s lehce čokoládovou chutí, vyšší hořkostí typickou pro Robustu a také s vyšším obsahem kofeinu, který je až 2x vyšší oproti Arabice.
Silné aroma a bohatá chuť jde ruku v ruce s vyšším obsahem kofeinu. Káva obsahuje ruční výběr nepůlených zrn (tzv. Culi) káv Arabica, Robusta, Chari a Catimor.
Silné aroma a bohatá chuť jde ruku v ruce s vyšším obsahem kofeinu. Káva obsahuje ruční výběr nepůlených zrn (tzv. Culi) káv Arabica, Robusta, Chari a Catimor.
Unikátní směs 5 druhů Arabiky ze Střední a Jižní Ameriky doplněná kvalitní robustou pro espresso plné chuti, síly a kvalitní cremy.
Unikátní směs 5 druhů Arabiky ze Střední a Jižní Ameriky doplněná kvalitní robustou pro espresso plné chuti, síly a kvalitní cremy.
Brazílie je světová jednička v produkci a exportu mimořádně kvalitní zrnkové kávy. Vůbec nejznámější a nejoblíbenější je 100% Arabica Brazílie Santos.
Brazílie je světová jednička v produkci a exportu mimořádně kvalitní zrnkové kávy. Vůbec nejznámější a nejoblíbenější je 100% Arabica Brazílie Santos.
Nevíte jakou kávu odrůdy 100% arabica vybrat? Kupte si tento mix 4 různorodých balení po 250g a jako pozornost 10 % ceny ! Celkem 1kg pražené kávy.
Nevíte jakou kávu odrůdy 100% arabica vybrat? Kupte si tento mix 4 různorodých balení po 250g a jako pozornost 10 % ceny ! Celkem 1kg pražené kávy.
Indie Cherry, zrnková káva ROBUSTA
Trung Nguyen CREATIVE 4, káva mletá
Espresso směs Pura Vida, zrnková káva
Brazílie Santos, zrnková káva arabica
Arabica z celého světa - 1kg, výhodné balení!