⚡Do neděle 10.11. jsou váhy Kaffia s 15% slevou, neváhejte ⚡
tvůj vozík je prázdný
-
Káva
- Mlýnky
-
Alternativní přípravy
-
Kávovary
-
Příslušenství
- Termosky, termohrnky
- Kávové filtry
- Digitální váhy
- Ostatní příslušenství
- Napěňovače mléka
- Šálky, sklenice a hrnky na kávu
- Teploměry
- Čistící prostředky
- Odklepávače - knockbox
- Časopis Roast Different a knihy o kávě
- Skladování kávy
- Konvice na vaření vody
- Servírování kávy
- Konvičky na mléko
- Rychlovarné konvice
- Čokoláda
- Čaj
- ZLEVNĚNO
- Pro firmy
-
O nákupu
- Doprava a platba
- Prodejna kávy Praha - Vinohrady
- Výdejní místo Praha - Karlín
- Reklamace, rozbité zboží, vrácení
- Návody k produktům
- Vánoční provoz, čtěte!
- Reklamační řád
- Ochrana osobních údajů
- Všeobecné obchodní podmínky
- Podmínky užití e-shopu
- Zpětný odběr elektro / baterie
- Cupping / ochutnávka kávy v GourmetKava.cz
- značky
-
O kávě
-
Články o kávě
- Naše pražená káva, jaká je?
- Světlé vs. tmavé pražení kávy
- Srovnání káva Arabica vs. káva Robusta
- Káva Trung Nguyen, skvělá vietnamská káva
- Zelená káva - káva na hubnutí i jako prevence
- Historie kávy
- Druhy kávovníků a produkce kávy
- Fair trade káva
- BIO káva, organická káva
- Jak a kde se pěstuje káva?
- Výroba rozpustné kávy
- Cibetková káva
- Kyselost kávy, co ji způsobuje
- 17 zajímavostí o kávě které neznáte
- Džezva a příprava turecké kávy
- Bezkofeinová káva, výroba a účinky
- Způsoby pražení kávy
- Jak uskladnit kávu a nejčastější chyby
- Káva jako hnojivo, logr pro hnojení i do kompostu
- 3 nejdražší kávy světa
- Nejsilnější káva na světě
- Káva s reishi
- Káva piccolo aneb kofeinový Yetti
- Malování kávou
-
Příprava kávy
- Příprava kávy ve french pressu
- Příprava kávy Cold brew (studená káva)
- Příprava kávy v moka konvici
- Příprava kávy v džezvě
- Příprava kávy ve Vacuum pot
- Příprava filtrované kávy
- Espresso - kompletní manuál
- Příprava kávy v Aeropressu
- Příprava zelené kávy s pražením
- Příprava vietnamské kávy
- Jak naplnit plnitelné kapsle kávou
- Nápoje z espressa
- Příprava kávy v Chemexu
- Ledová káva - recepty na 6 způsobů
- Jak odvápnit kávovar
- Příchutě do kávy
- 7 nejčastějších chyb při přípravě kávy
- Urnex Cafiza - návod na čištění kávovaru
- Příprava kávy flat white
- Příprava kávy frappé
- Příprava kávy batch brew
- Příprava kávy espresso tonic
- Příprava kávy cappuccino
- Příprava kávy caffe latte
- Příprava kávy latte macchiato
- Příprava espresso macchiato
- Příprava kávy ristretto
- Příprava kávy espresso doppio
- Příprava kávy americano
- Příprava kávy lungo
- Příprava domácího cuppingu - ochutnávky kávy
- Jak umlít kávu bez mlýnku
- Jak vybrat
- Káva a zdraví
- Příprava čaje
- Čaj a zdraví
- Články o čaji
-
Články o kávě
Káva
Fiftybeans Indonésie Sesongot 200g
Vychutnejte si tuto ovocnou bombu plnou svěžesti, která vás okouzlí svou šťavnatou chutí.
Chuť: Tropické ovoce - Broskve - Květiny - Kakao
Hodnocení na Heurece 98%
Doprava zdarma nad 2000Kč
Vše skladem, zítra u vás
Káva pražená každý týden
- Doporučená příprava
- Filtr
- Způsob zpracování
- Suché (natural)
- Kyselost
- vyšší
- Stupeň pražení
- světlé
- Kávovník
- 100% Arabica
- Datum pražení
- 2024-03-05
Co o této kávě říká Roman Nejedlý, pražič z Fiftybeans?
Aulia Kahfi začínal svou pracovní kariéru jako hledač cenných minerálů, to se ovšem změnilo když zdědil kávovníkovou farmu Rakyat. Výběrové kávě zcela propadl a dnes je z něho zapálený farmář, který zkouší nejnovější metody zpracování třešní.
Lot, který je vybrán je zpracovaný metodou anaerobní fermentace. Třešně jsou po sběru umístěny do plastových sudů, kde fermentují po dobu 24 hodin. Díky vysoké vlhkosti a teplotě, která v Indonésii je, se musí sudy s kávou při fermentaci nacházet v uzavřené místnosti s kontrolovanou teplotou, jinak by mohlo dojít k poškození třešní vytvořením alkoholem.
Po upražení této kávy se používá pražička Loring S15 Falcon, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, neboli horký vzduch. Umožňuje velmi precizně pracovat s chuťovými nuancemi této kávy a tím se dokáže zachovat vysoká šťavnatost a sladkost.
Pro přípravu kávy používejte zrna nejdříve 7 dnů od data pražení. Po 1. otevření doporučujeme balíček kávy alespoň 4 hodiny 'vyvětrat', abyste předešli hořkým tónům chuti.
Země: Indonésie
Nadmořká výška: 1300 m.n.m.
Odrůda: Mix
Zpracování: Natural