Ekvádorské kakao patří mezi nejkvalitnější na světě díky své jedinečné chuti a aromatu. Tento kakaový prášek je vyroben z nepražených kakaových bobů odrůdy ArribaNacional v RAWkvalitě, obsahující minimálně 10 % kakaového másla.
Nepražený kakaový prášek se skvěle hodí na pečení nebo do mléka k přípravě nápojů.
Nejde o holandské kakao, které se alkalizuje – tento proces snižuje obsah flavonoidů s antioxidačními účinky.
Kakaový prášek vzniká lisováním kakaové hmoty, čímž se odděluje přibližně 45 % kakaového másla. Zbylá část, tzv. kakaový koláč (cocoa cake), obsahuje asi 10–12 % kakaového másla a po rozemletí se z něj získává kakaový prášek.
POZNÁMKA: Při výrobě kakaové hmoty, másla a prášku teplota nepřesahuje 42 °C, což zajišťuje zachování všech nutričních vlastností.
Výživové hodnoty:
Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota: 1450kJ / 349 kcal Tuk: 13,10g, z toho nasycený tuk: 7,86g Sacharidy: 14,6g, z toho cukry 0,45g Vláknina: 37,2g, bílkoviny: 24,65g sůl: 0,047g