Keňa je dnes jedním z nejvýznamnějších producentů kvalitní kávy na světě. Svoji jedinečnost získává především podmínkami, ve kterých káva roste. Rozsáhlé plantáže se nachází zejména v oblasti nejvyšší africké hory Kilimandžáro. Vysoká nadmořská výška, vulkanická půda, dostatek příjemného slunce a také dešťů zajištují, že se kávě v této oblasti opravdu daří.
Původ kávy: Keňa Top Masai pocházející z oblasti kolem Kilimandžára získala svůj název podle původní africké etnické skupiny Masajů, kteří se usídlili právě mezi Kilimandžárem a horou Mount Kenya. V Keni jsou téměř 2/3 celkové produkce kávy pěstovány na malých farmách, které zaměstnávají podle odhadů z roku 2012 až 6 milionů obyvatel z celkových 44,4 milionů.
Chuť: Káva Keňa Top Masai je jednou z nejkvalitnějších a nejznamenitějších arabic světa. Očaruje Vás svojí neuvěřitelnou harmonií všech chutí a to jak těch kyselých po pomerančích či mandarinkách, tak sladkých po červených třešních. Spektrum chutí je u této kávy opravdu široké. Najdete zde i nádech jasmínu a vinné révy. Tělo kávy je přitom krásně plné. Vulkanická půda propůjčuje kávě Top Masai příjemnou kyselost, kterou ale přitom doprovází sametová hebkost. O kávě Top Masai se šušká, že je to to nejlepší, co může opravdový kávový gurmán okusit.