Trung Nguyen – prvotřídní káva z vietnamských hor
Unikátní chuť a aroma vietnamské kávy by si neměl nechat ujít žádný milovník tohoto nápoje.
S Vietnamem si většina lidí kávu nespojuje. Aroma oblíbeného nápoje obvykle evokuje představu brazilských či kolumbijských přírodních scenérií. Přitom druhým největším vývozcem kávy je dnes překvapivě právě Vietnam. A největší podíl má na exportu značka…
Trung Nguyen
Jedná se o kávu pěstovanou v dokonalých klimatických podmínkách pohoří centrálního Vietnamu a zpracovávanou s maximální péčí. O produkci certifikovaných pěstitelů, obvykle drobnějších farmářů, kteří využívají tradiční metody sušení i dalšího zpracování kávových bobů.
Na skok do historie
Historie značky Trung Nguyen nemá zase takové kořeny, jak by leckdo očekával. Společnost založil 16. června 1996 Dang Le Nguyen ve městě Buon Ma Thuot, které je dnes považováno za vietnamské hlavní město kávy. Jediným vstupním kapitálem zakladatele bylo staré jízdní kolo a obrovská chuť okořeněná mladistvým nadšením. Nguyenův cíl nespočíval v ničem menším než ve snaze seznámit svět s kvalitou vietnamské kávy.
O dva roky později si otevřel první kavárnu, navázal na ni dalšími pobočkami v rámci firemního řetězce a v roce 2001 už měl úspěšné franšízy v Japonsku a Singapuru.
V roce 2010 se společnost mohla pochlubit tím, že vyváží kávu do více než šedesáti zemí světa a ve Vietnamu patří Trung Nguyen jednoznačně k nejvyhledávanější značce kávy.
Pro lepší orientaci
Vybíráte-li si kávu značky Trung Nguyen, zjistíte, že má dnes už několik různých řad. Ta původní – Creative – je navíc označena čísly od jedničky do pětky, případně osmičkou.
První klasifikace vypovídá o poměru robusty a arabiky, kdy pětkou se značí 100% arabika. Číslo osm je vyhrazeno pro druh imitující cibetkovou kávu (kávové boby byly upraveny výhradně pomocí speciálních enzymů, což jistě ocení všichni ochránci zvířat).
Chuťově jsou si oba druhy kávy neuvěřitelně blízké, ovšem v případě vietnamské „osmičky“ nejde o takový nápor na vaši peněženku.
Chuť kávy podpořená tradiční přípravou
Jestliže si chcete vietnamskou kávu vychutnat, měli byste si ji připravit tak, jak velí tradice. To znamená za použití kávového Phin filtru. Pokud ho zatím nemáte, pak sáhněte po french pressu. Káva je totiž mletá nahrubo, aby splňovala nároky na tradiční přípravu. Hrubost mletí bude tím pádem vyhovovat právě zmiňovanému french pressu.
Správně byste ji měli pít s kondenzovaným mlékem a ledem. Nicméně i kdybyste ji servírovali dle svých zvyklostí, určitě je to káva, kterou se vyplatí ochutnat.
Proč nakupovat vietnamskou kávu u nás?
- Vietnamskou kávu Trung Nguyen, která je skladem, umíme doručit už druhý den od objednávky!
- Kamenné prodejny v Praze a odběrná místa po celé České republice.
- Máme širokou nabídku produktů k přípravě kávy, stejně tak i kvalitní čerstvou kávu.
- Potřebujete poradit? Naše zákaznická podpora je tu pro vás.