tvůj vozík je prázdný
-
Káva
- Mlýnky
-
Alternativní přípravy
-
Kávovary
-
Příslušenství
- Termosky, termohrnky
- Kávové filtry
- Digitální váhy
- Ostatní příslušenství
- Napěňovače mléka
- Šálky, sklenice a hrnky na kávu
- Teploměry
- Čistící prostředky
- Odklepávače - knockbox
- Časopis Roast Different a knihy o kávě
- Skladování kávy
- Konvice na vaření vody
- Servírování kávy
- Konvičky na mléko
- Rychlovarné konvice
- Čokoláda
- Čaj
- ZLEVNĚNO
- Pro firmy
-
O nákupu
- Doprava a platba
- Prodejna kávy Praha - Vinohrady
- Výdejní místo Praha - Karlín
- Reklamace, rozbité zboží, vrácení
- Návody k produktům
- Vánoční provoz, čtěte!
- Reklamační řád
- Ochrana osobních údajů
- Všeobecné obchodní podmínky
- Podmínky užití e-shopu
- Zpětný odběr elektro / baterie
- Cupping / ochutnávka kávy v GourmetKava.cz
- značky
-
O kávě
-
Články o kávě
- Naše pražená káva, jaká je?
- Světlé vs. tmavé pražení kávy
- Srovnání káva Arabica vs. káva Robusta
- Káva Trung Nguyen, skvělá vietnamská káva
- Zelená káva - káva na hubnutí i jako prevence
- Historie kávy
- Druhy kávovníků a produkce kávy
- Fair trade káva
- BIO káva, organická káva
- Jak a kde se pěstuje káva?
- Výroba rozpustné kávy
- Cibetková káva
- Kyselost kávy, co ji způsobuje
- 17 zajímavostí o kávě které neznáte
- Džezva a příprava turecké kávy
- Bezkofeinová káva, výroba a účinky
- Způsoby pražení kávy
- Jak uskladnit kávu a nejčastější chyby
- Káva jako hnojivo, logr pro hnojení i do kompostu
- 3 nejdražší kávy světa
- Nejsilnější káva na světě
- Káva s reishi
- Káva piccolo aneb kofeinový Yetti
- Malování kávou
-
Příprava kávy
- Příprava kávy ve french pressu
- Příprava kávy Cold brew (studená káva)
- Příprava kávy v moka konvici
- Příprava kávy v džezvě
- Příprava kávy ve Vacuum pot
- Příprava filtrované kávy
- Espresso - kompletní manuál
- Příprava kávy v Aeropressu
- Příprava zelené kávy s pražením
- Příprava vietnamské kávy
- Jak naplnit plnitelné kapsle kávou
- Nápoje z espressa
- Příprava kávy v Chemexu
- Ledová káva - recepty na 6 způsobů
- Jak odvápnit kávovar
- Příchutě do kávy
- 7 nejčastějších chyb při přípravě kávy
- Urnex Cafiza - návod na čištění kávovaru
- Příprava kávy flat white
- Příprava kávy frappé
- Příprava kávy batch brew
- Příprava kávy espresso tonic
- Příprava kávy cappuccino
- Příprava kávy caffe latte
- Příprava kávy latte macchiato
- Příprava espresso macchiato
- Příprava kávy ristretto
- Příprava kávy espresso doppio
- Příprava kávy americano
- Příprava kávy lungo
- Příprava domácího cuppingu - ochutnávky kávy
- Jak umlít kávu bez mlýnku
- Jak vybrat
- Káva a zdraví
- Příprava čaje
- Čaj a zdraví
- Články o čaji
-
Články o kávě
Káva
Rebelbean, Uganda Mikael AA, 250 g
Výběrová a čerstvě pražená káva Uganda Mikael AA z brněnské pražírny Rebelbean.
Chuť: LÍSKOVÝ OŘECH - HRUŠKA - KARAMELKA
Hodnocení na Heurece 98%
Doprava zdarma nad 2000Kč
Vše skladem, zítra u vás
Káva pražená každý týden
Co o kávě říká pražírna Rebelbean?
V loňském roce jsme kávu z tohoto zpracovatelského závodu měli v edici Underdog a prostřednictvím tohoto projektu jsme investovali 12 000 Kč do přenosných sít na sušení kávy. Letos, díky plánování objemu produkce s předstihem více jak půl roku a lepší logistice, jsme měli možnost objem kávy z Ugandy navýšit a dá rozum, že největší objem je z rukou právě Michaela.
AA je označení pro vytříděnou část kávy s vyšší hustotou, menším procentem defektů, ale především na základě velikosti zrn, která se označuje tzv. “screen size” (vyšší než 18). Jelikož tyto faktory korelují také s chutí kávy, káva s označením AA by tedy měla být nejkvalitnější, vyšší stupeň totiž oficiálně neexistuje (naše označení AAA je smyšlené, odpovídá totiž oddělení screen size 19+). Navíc se tento lot ještě rozděluje na “highland” a “midland”, tedy kávu z vyšší a nižší nadmořské výšky. V chuti mezi těmito dvěma částmi lotu není velký rozdíl, nicméně “highland” má přeci jen komplexnější aciditu a je více svěží a lehká. Rozhodli jsme se pražit postupně obě, proto co týden v line-upu, to pár desítek metrů sestupu dolů z kopce!
Manažer zpracov. závodu: Mikael
Oblast: Bugisu, Mount Elgon
Odrůda: SL 28, SL 34, Nyasald, KP423
Zpracování: Washed
Nadm. výška: 1700-2100 m.n.m
Importér: Bwindi Coffees
Chuť: LÍSKOVÝ OŘECH - HRUŠKA - KARAMELKA